Ton classement de tennis belge AFT futur

De European Open start bijna, een Belgisch tennistoernooi dat grote schoenen heeft in te vullen

Vanaf maandag 17 oktober start de European Open in Antwerpen, een ATP 250-tennistoernooi in België. Voor de tennisleek lijkt dit niet iets bijzonders, maar dat is het zeker wel.

Een prachtige geschiedenis met Grand Slam-winnaars:

Sinds 1998 hebben we namelijk geen mannentoernooi meer in België gezien op het hoogste niveau. Toen ging de laatste editie van de European Community Championship door. Een event dat heel wat topspelers lokte. Grand Slam-winnaars zoals John McEnroe, Ivan Lendl, Goran Ivanisevic, Richard Krajcek, Pete Sampras wonnen het toernooi toenmalig. Zelfs levende legende Boris Becker heeft meegedaan, maar moest in de finale opgeven door een blessure.

Pete Sampras

Om aan te geven hoe straf dit deelnemersveld vaak was: moest de European Open nu een Nadal, Djokovic, Federer of Murray aan het deelnemersveld toevoegen dan pas zou deze hernieuwde editie de grote schoenen kunnen invullen van zijn voorganger. Zover is het (nog) niet, maar met spelers zoals Goffin (ATP-14), Gasquet (ATP-17), Ferrer (ATP-13), Cuevas (ATP-19), Paire (ATP-37 en Simon (ATP-30) komen er nog altijd interessante namen. Dit nog aangevulde met sterren van de toekomst zoals Fritz en Kokkinakis geeft de European Open toch een deelnemersveld waar heel wat ATP 250-toernooien jaloers op zijn.

Een succes op lange termijn?

De grote vraag is natuurlijk nu of dit Antwerps event een groot succes zal worden of na enkele jaren terug afgevoerd zal worden door een gebrek aan interesse. De hernieuwde Diamond Games van vorig jaar bleken al een flop te zijn. Al loopt België misschien net iets warmer om de mannentop te bewonderen. Veel zal ook afhangen van Goffin, indien hij de finale haalt dan zal het alvast een vol weekend zijn.