Ton classement de tennis belge AFT futur

Niet te missen deze week: de nationale Masters, de hoogmis voor de amateurtennisser in België

Masters

Oktober is met de Ethias Trophy en de eerste editie van de European Open een zeer volle maand voor de tennisliefhebber. Er valt echter ook heel wat te beleven voor de niet professionele tennisser.

Vanaf aanstaande donderdag gaan namelijk de nationale Masters van start op TC Gym in Schoten. Afgelopen weekend hebben tientallen tennissers na heel wat zweet en tranen zich gekroond tot kampioenen van hun specifieke provincies. Nu mogen ze gaan uitvechten onder elkaar wie zich de beste van België mag noemen in de eigen reeks.

Wat valt er te zien?

De reeksen die gespeeld zullen worden zijn Heren 1, 3, 5, 6, 35/1, 45/1 en Dames 1, 3, 4, 5. Kampioenen van andere reeksen vallen helaas uit de boot voor de felbegeerde titel omdat deze niet aan de Waalse kant van het land gespeeld worden. Het is een raadsel waarom Tennis Vlaanderen dan niet opteert om deze winnaars nog onder elkaar te laten uitmaken wie de beste van Vlaanderen is.

Masters

De nationale Masters zullen op indoorvelden gespeeld worden, net zoals bij alle gewestelijke Masters. Een frustratie bij vele deelnemers aangezien ze net een heel seizoen op gravel hebben gespeeld. Maar het is een traditie en deze blijft blijkbaar behouden.

De eerste wedstrijden starten op donderdag 6 oktober en zijn steeds de moeite om eens te bekijken. Al is het al alleen maar om de passie en de emotie te zien van de mannen en vrouwen die gezwoegd hebben om daar te staan. Op zondag 9 oktober zullen we weten welke Belgische provincie zich officieel voor één jaar de beste mag noemen met de meeste titels.

Masters